Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Μπόνους 400 εκατ. δολαρίων,... σε στελέχη της Apple!

Το μπόνους ήταν σε μορφή εταιρικών μετοχών και το μοιράστηκαν 7 υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού 
Το μπόνους ήταν σε μορφή εταιρικών μετοχών και το μοιράστηκαν 7 υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού
Η Apple χορήγησε επτά από τα βασικά στελέχη της, με μαζικές επιχορηγήσεις μετοχών αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έξι SVPs της Apple επιβραβεύτηκαν με 150.000 μετοχές της εταιρείας για τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με τις πρόσφατες αρχειοθετήσεις SEC. Οι έξι αυτοί επιλαχόντες είναι οι Scott Forstall (SVP, iOS), Robert Mansfield (SVP, Hardware Engineering), Peter Oppenheimer (CFO), Phil Schiller (SVP, Marketing), Jeffrey Williams (SVP, Operations) και Bruce Sewell (SVP, General Counsel). Με τη σημερινή τιμή της μετοχής της Apple να κυμαίνεται στα 400,24 δολάρια, οι μετοχές αυτές αξίζουν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Eddy Cue, ο οποίος πρόσφατα προήχθη σε SVP του Λογισμικού και των υπηρεσιών Internet, έλαβε 100.000 αντί 150.000 που έλαβαν οι άλλοι SVPs. Ωστόσο, ο Cue είχε λάβει άλλες 100.000 μετοχές, όταν προήχθη για πρώτη φορά σε SVP, το Σεπτέμβριο. Κάθε επιχορήγηση 100.000 μετοχών αξίζει $ 40 εκατομμύρια.
Τα στελέχη της Apple δεν θα είναι σε θέση να σπαταλήσουν τα νεοαποκτηθέντα τους κέρδη αμέσως, όμως. Μιας και πρακτικά θα μπορούν να τις ρευστοποιήσουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και όχι αρκετά σύντομα.
Για την ιστορία ο CEO Tim Cook, είχε βραβευθεί με 1 εκατ. μετοχές της Apple, μετά την προαγωγή του. Με τη σημερινή τιμή της μετοχής της Apple, οι μετοχές αυτές αξίζουν περίπου $ 400 εκατομμύρια, που ωστόσο θα κατοχυρωθούν σε ένα 10-ετές πρόγραμμα.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...