Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

1 στους 5 ασφαλισμένους,... εξαπατά τις ασφαλιστικές

Σύμφωνα με έρευνα, το 37% των ασφαλισμένων δηλώνουν ότι θα εξαπατούσαν την εταιρεία τους 
Σύμφωνα με έρευνα, το 37% των ασφαλισμένων δηλώνουν ότι θα εξαπατούσαν την εταιρεία τους
Οι Έλληνες σε σημαντικό ποσοστό, που φτάνει το 22% όσων διαθέτουν ασφάλιση κατοικίας “εξαπατούν” την ασφαλιστική τους εταιρεία αξιώνοντας μεγαλύτερες αποζημιώσεις από ότι δικαιούνται. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Βρετανική εταιρεία Swinton Home Insurance,
στην οποία συμμετείχαν 1.200 πελάτες on-line ασφάλισης.
Το 22% των πελατών παρουσίαζε υπερβολικές αξιώσεις αποζημίωσης, ενώ το 37% των καταναλωτών που έχουν ασφάλιση κατοικίας δήλωσαν ότι θα υπερέβαλαν στην ασφαλιστική τους εταιρεία, προκειμένου να διασφαλίσουν την αποζημίωση για τη ζημιά που έχουν υποστεί.
Η εταιρεία Swinton αναφέρει ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για να εντοπίσει αυτούς που καταθέτουν ψευδείς αξιώσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα εύκολο να εντοπιστούν. “Σε αυτούς που προσπαθούν να εξαπατήσουν την εταιρεία αμυνόμαστε με τη χρήση πιο εξελιγμένων συστημάτων ανίχνευσης, δηλώνουν τα μέλη της. Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί τον κλάδο ασφάλισης που οι άνθρωποι διαπράττουν το μεγαλύτερο ποσοστό απάτης, καταγράφοντας περίπου ημερησίως 170 ψευδείς ισχυρισμούς. Η αύξηση των ασφαλίστρων προστεθεί επιπλέον 44 λίρες σε κάθε ετήσιο λογαριασμό ασφάλισης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...