Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Washington Post: Ποιος θα επενδύσει,... στην Ελλάδα;


Washington Post: Ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα;

Φόρος ακινήτων, πάγωμα πιστώσεων, κοινωνικές αντιδράσεις φρενάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις
Οι ενέργειες που υποσκάπτουν τα σχέδια πώλησης περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε ιδιώτες οι οποίες δεν εκπορεύονται μόνο από πολίτες αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση
Τα πρακτικά προβλήματα στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό, επισημαίνει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για ενέργειες που υποσκάπτουν τα σχέδια πώλησης περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε ιδιώτες οι οποίες δεν εκπορεύονται μόνο από πολίτες αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση. Οι συντάκτες αναφέρουν ότι ο πρόσφατα επιβληθείς φόρος ακινήτων μειώνει την αξία των ακινήτων και συνεπώς το (πιθανό) επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, είναι ο ίδιος ο φοορεισπρακτικός μηχανισμός δεν είναι πρόθυμος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις καθώς οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και παρουσιάζονται εξαιρετικά αρνητικοί στη συλλογή φόρων. Με ιδιαίτερη ελαφρότητα η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι το σύνολο των δημοσίων λειτουργών χρηματίζεται και συνεπώς υποθηκεύει τις προσπάθειες «ριζικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού συστήματος που ήταν ήδη δύσκολη στο παρελθόν και αποδεικνύεται σήμερα επίπονη».

Αρνητισμός διακατέχει την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πολιτικοί της χώρας και της Ευρώπης δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...