Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Αναλυτής της UBS ζητά,... ελληνικό «κούρεμα» 100%!


Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους 100% τάσσεται ο επικεφαλής αναλυτής της UBS, Stephan Deo, που υποστηρίζει ότι μόνον έτσι η Ελλάδα μπορεί να μειώσει το χρέος της σε βιώσιμο επίπεδο.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Deo τονίζει ότι το «κούρεμα» δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς το 1/3 του ελληνικού χρέους έχει πλέον περάσει στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ ή έχει καταστεί
κρατικό χρέος, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μειωθούν. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν πλήρως.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Τα δεδομένα δείχνουν ότι ένα «κούρεμα» 50% σημαίνει μείωση του ελληνικού χρέους κατά μόλις 20%. Για να υπάρξει μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%, θα πρέπει να διαγραφεί το 100% του ελληνικού χρέους.
Ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, που θα προβλέπει τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Επί της ουσίας, προτάσσει όχι ένα «κούρεμα» αλλά μια αναδιάρθρωση του χρέους.
«Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει με τον έναν η τον άλλον τρόπο», υποστήριξε ο αναλυτής, που διαχώρισε τη χώρα μας από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, οι δείκτες των οποίων είναι λιγότερο προβληματικοί.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...