Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Tο σχέδιο μείωσης τμημάτων,... και κλινικών από το υπ. Υγείας


Tο σχέδιο μείωσης τμημάτων και κλινικών από το υπ. Υγείας 

Στόχος να διαμορφωθούν συνολικά 1.000 τμήματα και 250 τομείς
Στο μισό θα μειωθούν τα τμήματα και οι κλινικές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στόχος της ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι να διαμορφωθούν συνολικά 1.000 τμήματα και 250 τομείς. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, προωθείται η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος του 1987, του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, που αφορά την εσωτερική διάρθρωση των Νοσοκομείων. Σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να συναντηθεί με τον καθηγητή κ. Λυκ. Λιαρόπουλο για τη σύνταξη σχετικής πρότασης. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διαθέτουν 1.950 κλινικές με 46.000 κλίνες, από τις οποίες οι 36.000 είναι ενεργείς και έχουν κάλυψη 70%.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής σε δημόσια νοσοκομεία. Χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή παράνομη, λέγοντας ότι όχι μόνο επιβαρύνει το ΕΣΥ αλλά κάνουν και έκπτωση στους πελάτες τους, χρεώνοντας 2.000 ευρώ ανά επέμβαση έναντι 4.000 ευρώ που χρεώνει ο ιδιωτικός τομέας.

Καταλήψεις
«Οι κοινωνικές διαμαρτυρίες εν μέσω πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής είναι κατανοητές απολύτως. Σέβομαι κάθε διαμαρτυρία, κάθε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας ή κοινωνικού αγώνα. Δεν μπορώ να δεχτώ και δεν μπορώ και να κατανοήσω την κατάληψη δημοσίων κτιρίων. Αλλά δεν είναι δικό μου θέμα να το αποφασίζω αυτό, ανήκει στην ευθύνη του καθενός να συνεκτιμά την εμβέλεια των κινήσεών του», δήλωσε ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Ωστόσο _ συνέχισε _ ειδικά σ' αυτή την περίοδο της κρίσης που δίνεται ένας αγώνας, πρέπει να μπορούμε ως λαός να συνδυάζουμε την κοινωνική διαμαρτυρία με την απρόσκοπτη λειτουργία της δημοκρατίας και του κράτους. «Δεν πιστεύω», πρόσθεσε ο υπουργός, «ότι σαν κόμμα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεπεράσει αυτή την περίοδο μη παίρνοντας μαθήματα. Γιατί και εμείς στο παρελθόν έχουμε υπερβάλει».
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...