Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Αυτό είναι το νέο Prius,... με μέγεθος… Yaris!


 
H οικογένεια Prius αυξάνεται και το επόμενο μέλος που θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του χρόνου είναι το μικρό Prius C. Βασίζεται στο πρωτότυπο C Concept που είχαν παρουσιάσει οι Ιάπωνες στην έκθεση του Ντιτρόιτ και το μέγεθός του (μήκος 3.995 mm, πλάτος 1.695 mm, ύψος 1.445 mm) είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ αυτό του Toyota Yaris.
Οι φωτογραφίες που βλέπετε διέρρευσαν από διαφημιστικό φυλλάδιο που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Toyota στην Ιαπωνία. Όπως διακρίνουμε, ο σχεδιασμός του Prius C είναι αρκετά πιο σπορ απ’ αυτόν των άλλων περισσότερο οικογενειακών εκδόσεων.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Μαζί με τις φωτογραφίες, από το φυλλάδιο διέρρευσαν και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με αυτά, το  Prius C θα έχει βενζινοκινητήρα 1,4 lt μέγιστης ισχύος 74 PS και μέγιστης ροπής 11,3 kgm. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 61 PS και ροπής 17,2 kgm. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 100 PS. Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου CVT.

Η μικτή κατανάλωση που αναφέρεται στο φυλλάδιο είναι 2,5 lt/100 km. Αυτή ωστόσο αφορά τον ιαπωνικό κύκλο μέτρησης της κατανάλωσης (έχει κάποιες αποκλίσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό), όμως πιθανότατα και με τα ευρωπαϊκά στάνταρ η κατανάλωση δεν θα υπερβαίνει τα 3,0 lt/100 km!
Η παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα του Prius C θα γίνει τον Δεκέμβριο στην έκθεση του Τόκιο.

 
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...