Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

Οι νέοι κινητήρες,... της Mercedes



Στρέφονται στα 6κύλινδρα σε σειρά σύνολα

Η Mercedes ετοιμάζει 6κύλινδρα σε σειρά μοτέρ, μικρότερης χωρητικότητας V8 σύνολα, οικονομικότερα μοτέρ 4 κυλίνδρων, αλλά και μικρούς 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.


Έκπληξη αποτέλεσε η είδηση πως στη Mercedes για τα μελλοντικά τους μοντέλα, ετοιμάζονται να αφήσουν τη διάταξη V στα 6κύλινδρα μοτέρ τους και να στραφούν –όπως και ο μεγάλος τους αντίπαλος, η BMW, στα 6κύλινδρα σε σειρά σύνολα, τα οποία θα διαθέτουν μονή ή διπλή υπερτροφοδότηση. Η εν λόγω μεταστροφή θα πραγματοποιηθεί από το 2015.

Επιπλέον, θα υπάρξει μια νέα οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων, οι οποίοι θα είναι περαιτέρω οικονομικοί – οικολογικοί στη χρήση. Ακόμα, τα μεγάλης χωρητικότητας V8, θα πέσουν «θύματα» του downsizing και θα γίνουν 4λιτρα και υπερτροφοδοτούμενα.

Τέλος, από τη συνεργασία με τον όμιλο Renault – Nissan, εκτός από τα προαναφερθέντα 4κύλινδρα μοτέρ, θα προκύψουν και 3κύλινδρα, τα οποία θα προορίζονται για το μελλοντικό smart και τα μικρότερα μοντέλα της γκάμας τηςMercedes. Τα εν λόγω μοτέρ θα είναι τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, με τη χωρητικότητά τους να μην υπερβαίνει τα 1,5 λτ., ενώ σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως θα φέρουν και turbo.

Πηγή: autotriti.gr
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...