Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2011

Πώς το Kindle Fire,... σκοπεύει να εκθρονίσει το iPad

Η παρουσίαση της ταμπλέτας του Amazon την Τετάρτη αλλάζει και πάλι τα δεδομένα στην σκακιέρα των tablet PCs.
Τρία είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Amazon σε σχέση με όσους τόλμησαν ως τώρα να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της Apple στο σύμπαν των tablet PCs. Το πρώτο είναι η τιμή. ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την Τετάρτη πως το
Kindle Fire θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων, όταν το φθηνότερο iPad κοστίζει 499. Το δεύτερο είναι το online store. Αν υπάρχει μία εφαρμογή που να μπορεί να κτυπήσει το iTunes, τότε αυτή θα είναι της Amazon… Και τρίτο, η πίστη της στο Internet, το μέσον που έκανε το δημιούργημα του Τζεφ Μπέζος μια αυτοκρατορία. Το Kindle Fire καταφέρνει να κρατάει χαμηλά την τιμή του κυρίως γιατί διαθέτει μόνον 8 GB μνήμης όταν το χαμηλότερης χωρητικότητας iPad έχει 16. Η Amazon θεωρεί πως δεν χρειάζεται να κατεβαίνουν και να αποθηκεύονται τα πάντα στην συσκευή, αλλά ότι με μια γρήγορη σύνδεση με το Internet τα πάντα είναι εκεί όταν τα χρειάζεται ο χρήστης τους -μέσω του cloud computing.
Σχεδιαστικά τώρα, μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό στην πρώτη όψη όσο το iPad, αλλά το Kindle Fire έχει κι αυτό τις αρετές του. Κατ’ αρχάς είναι μικρότερο (η οθόνη του είναι 7ιντση) και χωράει άνετα στην παλάμη του χρήστη. Είναι και αρκετά πιο ελαφρό, ενώ το ματ φινίρσμά του προσθέτει πόντους στην τελική εικόνα. Κρίνοντας από την επιτυχία της μοναδικής ως τώρα συσκευής που διέθετε η Amazon στο οπλοστάσιό της, του απλού Kindle, που έχει φθάσει στο σημείο να προκαλεί στο online store της εταιρείας μεγαλύτερη ζήτηση για τα ψηφιακά βιβλία απ’ ότι για τα χάρτινα, αλλά και κάποιες πρόσφατες νίκες της Amazon επί του iTunes στην online πώληση μουσικής, είναι πολύ πιθανόν το Kindle Fire να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην πρωτοκαθεδρία του iPad.
Πηγή: Coolspoting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...