Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

"Kαμπανάκι" από Κομισιόν για την ελεύθερη,... κυκλοφορία εργαζομένων στην Ελλάδα

Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες. 
Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να εναρμονίσει τους κανόνες της με τη Νομοθεσία της Ευρωπαϊκή Ένωσης όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ισχύοντες ελληνικοί κανόνες προβλέπουν ότι προτεραιότητα
πρόσβασης σε συγκεκριμένες θέσεις στις τοπικές διοικήσεις (προσωρινής ή και μόνιμης φύσης) έχουν οι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς καταλόγους, κάτοικοι του δήμου ή της κοινότητας, όπου προσφέρονται οι εν λόγω θέσεις.
Επιπλέον, για μόνιμες θέσεις, οι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς καταλόγους λαμβάνουν 150 μόρια προτεραιότητας, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν τουλάχιστον δέκα χρόνια στην ίδια θέση. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι όροι αυτοί, παρ' ότι ως προς την αρχή εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την εθνικότητα, πλήττουν κυρίως τους μετακινούμενους από ΕΕ εργαζομένους, περισσότερο από τους εγχώριους και ότι η υποχρέωση παραμονής επί δέκα χρόνια στην ίδια θέση επίσης αποτελεί εμπόδιο στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.
Το αίτημα της Επιτροπής προς την Ελλάδα έχει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας. Η Ελλάδα έχει πλέον στη διάθεσή της δύο μήνες για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε, για να συμμορφωθεί η νομοθεσία της με αυτήν της ΕΕ. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ.
24h NewsRoom
 
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...