Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Οι νέοι κινητήρες,... της HyundaiΣύνολο βενζίνης με χωρητικότητα 1,6 λτ. και απόδοση 204 ίππων

Η Hyundai παρουσίασε επίσημα τους νέους της κινητήρες σε εκδήλωση στην Κορέα. Λόγος γίνεται για το turbo μοτέρ βενζίνης 1,6 T των 204 ίππων και το 2λιτρο Euro6 σύνολο πετρελαίου.

Στις 19 Οκτωβρίου, στο 11ο Διεθνές Συνέδριο των Kia-Hyundai, που γίνεται στο ξενοδοχείο Rolling Hills της Κορέας, η Hyundai παρουσίασε με κάθε επισημότητα τους νέους της κινητήρες.
Βρες δουλειά... ΕΔΩ
Το νέο μέλος της «οικογένειας» συνόλων βενζίνης Gamma, έχει χωρητικότητα 1,6 λτ. και διαθέτει 4 κυλίνδρους, τουρμπίνα twin-scroll, intercooler, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και διπλό μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (CVVT). Η μέγιστη ισχύς του είναι 204 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ., ενώ αποδίδει ροπή 265 Nm στις 1.750 σ.α.λ., δύο νούμερα που θα διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την αγορά. Το μηχανικό σύνολο πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 5 και θα χρησιμοποιηθεί σε πλήθος οχημάτων της εταιρείας, με πρώτο το πολυαναμενόμενο sports hatch Veloster από τα μέσα της επόμενης γενιάς. Η Hyundai είπε πως ο κινητήρας Gamma 1.6 T-GDI εξελίχθηκε σε μία περίοδο 52 μηνών και κόστισε 44,4 εκ. ευρώ.

Στο ίδιο συνέδριο, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε επίσης και το νέο της 2λιτρο μοτέρ πετρελαίου. Το 4κύλινδρο σύνολο αποδίδει 150 ίππους και 382 Nm ροπής και είναι συμβατό με τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...