Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Στους χάρτες της Google,... οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας


Στους χάρτες της Google οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Ενα σημαντικό διαδικτυακό εργαλείο στη διάθεση του επιβατικού κοινού
Η Google και ο ΟΑΣΑ παρέχουν πληροφορίες για τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών με ένα κλικ
 Ενας σύγχρονος συγκοινωνιακός διαδραστικός χάρτης, καρπός της συνεργασίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με την Google, λειτουργεί πλέον στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, η Google υπόσχεται εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου το κοινό να γνωρίσει και να δοκιμάσει τη νέα υπηρεσία.

Η εφαρμογή που ενσωματώνει στους χάρτες της Google τις πληροφορίες για τις διαδρομές των λεωφορείων, του μετρό, του ηλεκτρικού, του τρόλεϊ, του τραμ και του προαστιακού, προσφέρει στο επιβατικό κοινό την δυνατότητα επιλογής της βέλτιστης διαδρομής με τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
Ψάχνεις για δουλειά...;
Έτσι, η Αθήνα μπήκε στο διεθνές δίκτυο των 471 πόλεων που έχουν ήδη ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Google. Σκοπός του Google Transit, όπως και ονομάζεται, είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στον προγραμματισμό των καθημερινών του μετακινήσεων με τις συγκοινωνίες.

Πρόκειται για μια δωρεάν πλατφόρμα, η οποία είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, netbook και tablet, με σύνδεση στο internet. Η συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, «ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ιδανικότερη διαδρομή γι αυτόν, έχοντας πάντα εικόνα χρονικής διάρκειας μετακίνησης με το κάθε Μέσο, απόστασης και διάρκειας περπατήματος προς κάποια στάση ή σταθμό καθώς και εικόνα συνολικού χρόνου μετακίνησης προς τον επιλεγμένο προορισμό». «Μπορεί ακόμα να επιλέξει στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, προαστιακού και να ενημερωθεί για τα διερχόμενα οχήματα - συρμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι το Google Transit δεν δημιούργησε κανένα επιπρόσθετο κόστος για το δημόσιο, καθώς αναπτύχθηκε δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης των αστικών συγκοινωνιών και τους μηχανικούς της Google.

«Η βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητα για μας, ώστε να μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και εξατομικευμένη συγκοινωνιακή πληροφόρηση, προκειμένου να χρησιμοποιούν τις Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Δημ. Δημητρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε σήμερα στο Google Transit τον μεγαλύτερο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών της χώρας. Οι Χάρτες της Google, σκοπό έχουν να βοηθούν τους χρήστες να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικές είναι όχι μόνο οι γεωγραφικές πληροφορίες αλλά και η ενημέρωση για τις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να γίνει η πλοήγησή τους στην πόλη ευκολότερη και ταχύτερη» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας, κ. Στ. Λουκάκος.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...