Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

FT: Δυσανάλογο το κόστος των μέτρων,... για τους Ελληνες


FT: Δυσανάλογο το κόστος των μέτρων για τους Ελληνες

Διπλάσιο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό κόστος έχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδος σε σχέση με τα αντίστοιχα Ιρλανδίας και
Πορτογαλιας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το 2011 αφαιρούν από κάθε ελληνικό νοικοκυριό 5.600 ευρώ ή 14% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος, ποσοστό διπλάσιο από τα αντίστοιχα στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία και τριπλάσιο από της Ισπανίας που αυτοβούλως εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των FT γίνεται προφανές το μέγεθος του προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα διλήμματα που τίθενται στους πιστωτές της χώρας, την τρόικα, που έχει επιβάλλει ένα πρόγραμμα - σοκ, χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες χρονικές προθεσμίες για τις απαιτούμενες δομικές αλλαγές προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομίας, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η ανάλυση των FT βασίζεται σε στοιχεία που συχνά παραλείπονται από τις γενικές συζητήσεις για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Καθώς κατ΄ αναγωγήν, μόνο τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος αναμένεται να αυξηθούν κατά 77% έως το 2015, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα δε μεγαλύτερες αν συμπεριληφθεί και η μείωση του ελλείμματος.
Οι συντάκτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου περιστολής δαπανών ύψους 24,6 δισ. ευρώ.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...