Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

FT : 5.600 ευρώ σε νέους φόρους,... θα πληρώσει κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Σύμφωνα με τoυς Financial Times το κόστος των μέτρων λιτότητας για τους Έλληνες είναι δυσανάλογο σε σχέση με άλλες χώρες
Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα για τη μείωση του χρέους θα πλήξει τα νοικοκυριά με έναν άνευ προηγουμένου ρυθμό. Αυτό αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times,
παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία στο εξής.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι “τα ανακοινωθέντα μέτρα για το 2011 αφαιρούν από κάθε ελληνικό νοικοκυριό 5.600 ευρώ ή 14% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος, ποσοστό διπλάσιο από τα αντίστοιχα στις ομοιοπαθείς Πορτογαλία και Ιρλανδία και τριπλάσιο από της Ισπανίας που αυτοβούλως εφαρμόζει πρόγραμμα σκληρής λιτότητας”.
Κατ΄ αναγωγή, μόνο τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος αναμένεται να αυξηθούν κατά 77% έως το 2015 και είναι προφανές πως θα απαιτηθούν περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα δε μεγαλύτερες αν συμπεριληφθεί και η μείωση του ελλείμματος, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Εξάλλου, διατυπώνονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου περιστολής δαπανών ύψους 24,6 δις ευρώ. Ακόμη όμως κι αν η κυβέρνηση πετύχει να εφαρμόσει τα μισά από τα προβλεπόμενα μέτρα, το μέσο εισόδημα θα μειωθεί κατά 11%, ή 4.500 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει πως το ελληνικό πακέτο θα είναι πιο οδυνηρό από εκείνο της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας.


24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...