Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Νέα δεδομένα διάγνωσης του καρκίνου

Κάθε τρία χρόνια θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ΠΑΠ οι γυναίκες άνω των 21, προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες
Ανατροπές στον τρόπο διάγνωσης του καρκίνου των ωοθηκών και των γυναικείων γεννετικών οργάνων προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες από το Task Force Διάγνωσης και Πρόληψης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αμερικανικό φορέα, οι γυναίκες άνω των 21 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου
(ΠΑΠ), κάθε τρία χρόνια ενώ μέχρι σήμερα οι συστάσεις των γιατρών παγκοσμίως προτείνουν ετήσιο έλεγχο για τις σεξουαλικά ενεργές
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
γυναίκες άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ίδιου φορέα, με μέτρο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και άλλες μέθοδοι διάγνωσης όπως είναι το ενδοκολπικό υπερηχογράφημα. “Οι συχνές επεμβατικές διαγνωστικές διαδικασίες, όπως η κολποσκόπηση και η βιοψία μπορεί να προκαλέσουν κολπικές αιμορραγίες, πόνο και φλεγμονές ενώ συχνά δεν επιφέρουν το επιδιωκόμενο διαγνωστικό αποτέλεσμα” αναφέρει το task force.
Η ίδια ομάδα επιστημόνων είχε νωρίτερα τον Οκτώβρη διατυπώσει απόψεις κατά των εξετάσεων ρουτίνας για τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες. Γενικότερα, πάντως, στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλοί γιατροί έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι ασφαλισμένοι υποβάλλονται πολύ συχνά σε υπερβολικές και, ενίοτε, άσκοπες εξετάσεις εκτοξεύοντας το κόστος για ασφαλιστικά ταμεία και εταιρείες.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...