Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

Με πενταήμερη αποχή,... απειλούν οι δικηγόροι


Με πενταήμερη αποχή απειλούν οι δικηγόροι 

Ζητούν ως την Πέμπτη δέσμευση από το υπουργείο ότι δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους
Σε πενθήμερη αποχή θα προχωρήσουν οι δικηγόγοι από την Πέμπτη εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. Οι σύλλογοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο την Τετάρτη.

Στην ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο στην Αθήνα, ένα από τα βασικά της θέματα ήταν η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, όπως είναι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων και διαταγών πληρωμών, η εγγραφή υποθήκης για τη λήψη δανείων.

Η Ολομέλεια με ψήφους 34 έναντι 22 και ένα «παρών», αποφάσισε:«Να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο έως την 12η Οκτωβρίου. Στη συνάντηση αυτή να υπάρξει γραπτή δήλωση του υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης), Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από τις 13 μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου».

Παράλληλα, αποφάσισε αν τελικά γίνει αποχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να παραμείνουν κλειστοί και κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν».

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπός Αθανασίου, ο οποίος ξεκαθάρισε στους δικηγόρους ότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους ενώ ως προς τη μεταφορά των προσημειώσεων ακινήτων για την λήψη δανείων, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επισήμανε, ότι η παραμονή τους στα δικαστήρια (όπως ισχύει σήμερα) δεν δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...