Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου,... ζητάει ο Κοέλιο


Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητάει ο Κοέλιο 

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός θέλει να εξασφαλίσει ανάπτυξη
Η Πορτογαλία θα προτείνει ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ για να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων.

Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών» δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο στη διάρκεια της Ιβηρο-Αμερικανικής Συνόδου Κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

«Η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία [της] χρηματοδότηση» τόνισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πάσος Κοέλιο, το σημείο του διεθνούς προγράμματος που προβλέπει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις «θα χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές, είναι απολύτως μη ρεαλιστικό».

«Πρόκειται να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη» τόνισε.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...