Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

Επιβιώνοντας χωρίς,... ηλεκτρικό ρεύμα


Μπορεί να επιβιώσει κανείς χωρίς ρεύμα, δηλαδή χωρίς διαδίκτυο, τηλεόραση και ασανσέρ; Η Αθηνά Κακούρη προσπαθεί να μας πείσει ότι ενδεχομένως η ζωή μας να ήταν και καλύτερη έτσι, στο νέο της βιβλίο.

Μια πόλη που μένει χωρίς ρεύμα, φαντάστηκε η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη στο νέο της βιβλίο «Πασαδόροι και βαστάζοι» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Κάποιες φορές βέβαια η φαντασία ενός συγγραφέα μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και προφητική, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας σκέφτονται να κόψουν τελείως την κατανάλωση του ρεύματος και να βγάλουν έξω τα κεριά για ρομαντική ατμόσφαιρα και οικονομία…
Η Αθηνά Κακούρη στο νέο της σπονδυλωτό μυθιστόρημα που αποτελείται από έντεκα ιστορίες, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της επιβίωσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μάλλον με αισιόδοξη διάθεση. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της θα μας ταξιδέψει σε μια πόλη που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της Εταιρείας Ηλεκτρισμού.
Εκεί, μια παρέα ετερόκλιτων ανθρώπων αναβιώνει το κλίμα της παλιάς γειτονιάς. Χωρίς πολυτέλειες, τηλεόραση, ασανσέρ ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι κάτοικοι βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει δραστικά. Ξαφνικά αυτό που ξεκίνησε ως πρόβλημα τους ωθεί να επιστρέψουν σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική, γεμάτη εκπλήξεις, καθώς τους συμβαίνουν διάφορα περίεργα και αινιγματικά γεγονότα που σφραγίζουν τη μέχρι τότε προβλέψιμη καθημερινότητά τους.
Πληροφορίες: «Πασαδόροι και βαστάζοι» της Αθηνάς Κακούρη. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...