Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Ταγίπ Ερντογάν: «Η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ,... είναι μόνο η αρχή»


Ταγίπ Ερντογάν: «Η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ είναι μόνο η αρχή» 

Προειδοποίηση στους κούρδους αντάρτες έστειλε ο τούρκος πρωθυπουργός
Αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα και στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την Πέμπτη μεγάλη επιχείρηση κατά κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. «Η επιχείρηση αυτή είναι το πρώτο βήμα κατά των Κούρδων ανταρτών» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ακύρωσε επίσκεψη στο Καζακστάν.
Η επιχείρηση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 αντάρτες, ήρθε ως απάντηση της Τουρκίας στις επιθέσεις του PKK στην επαρχεία Χακάρι.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 24 Τούρκοι στρατιώτες. Πρόκειται για τις βαρύτερες απώλειες για τον τουρκικό στρατό από το 1993.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.000 Τούρκοι κομάντο εισήλθαν στο έδαφος του βορείου Ιράκ, αναζητώντας κούρδους αντάρτες. Τουλάχιστον 21 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία είχε τη στήριξη πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τον στρατό, στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 10.000 Τούρκοι στρατιώτες. Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι ένα «πρώτο βήμα» κατά των κούρδων ανταρτών.

«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε αποτελέσματα» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Ο στρατός είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει αυτή την επιχείρηση, τόσο από τον αέρα, όσο και από το έδαφος» πρόσθεσε.

Μετά τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, είχε προειδοποιήσει τους κούρδους αντάρτες με σκληρή απάντηση.

Σε μία πρώτη αντίδραση, η κυβέρνηση του Ιράκ καταδίκασε τις επιθέσεις των κούρδων ανταρτών και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να τους εμποδίσει να χρησιμοποιούν ιρακινό έδαφος για μελλοντικές επιθέσεις κατά της Τουρκίας.

«Η κυβέρνηση του Ιράκ τονίζει ξανά ότι η χώρα δεν θα αποτελέσει λιμάνι ή καταφύγιο για οποιαδήποτε ξένη ένοπλη και τρομοκρατική ομάδα» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, τονίζοντας ότι η Βαγδάτη και η τοπική κουρδική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ «έχουν δεσμευθεί για την ασφάλεια των συνόρων» για να εμποδίσουν την επανάληψη τέτοιων επιθέσεων.
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...