Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Κύπρος: Η υπουργός Εμπορίου,... παύει το διευθυντή Ενέργειας

Πλήρη απαγόρευση δηλώσεων επέβαλε η Πραξούλα Αντωνιάδου στον διευθυντή Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη 
Πλήρη απαγόρευση δηλώσεων επέβαλε η Πραξούλα Αντωνιάδου στον διευθυντή Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη
Η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου, «κατάργησε» τον διευθυντή Ενέργειας του υπουργείου, Σόλωνα Κασίνη, καθώς ουσιαστικά του απαγόρευσε να μιλά κατά την κρίσιμη περίοδο των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα αφαίρεσε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας Ενέργειας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, τα καθήκοντα της οποίας αναλαμβάνει η ίδια, ως πολιτική προϊστάμενος.
Με γνωστοποίησή της στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας, η υπουργός καταργεί όλα τα πληρεξούσια, που είχαν δοθεί από προηγούμενους υπουργούς, στο διευθυντή της Υπηρεσίας, Σόλωνα Κασίνη, δύο Χημικούς Μηχανικούς, μία Γεωλόγο και την υπεύθυνη του απόρρητου αρχείου.
 
Την περασμένη βδομάδα ο κ. Κασίνης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκάλυπτε ότι είχε δώσει γραπτές εισηγήσεις στον Έλληνα υφυπουργό κ. Μανιάτη για το πώς να χειριστεί η Ελλάδα τα θέματα των Αποκλειστικών Οικονομικών της Ζωνών. Ο Σόλων Κασίνης είχε κάνει πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια για τα κοιτάσματα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...