Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Διαστημική ηδονή...

Το σεξ στο διάστημα προβληματίζει τους επιστήμονες. Ωστόσο, η έλλειψη βαρύτητας μπορεί να λειτουργήσει και θετικά. Διαβάστε πως
 Η έλλειψη βαρύτητας στο διάστημα δε βοηθάει στην αναπαραγωγή. Το σεξ είναι ένας γρίφος που θα πρέπει να μελετηθεί από τη NASA εάν θελήσει μια μέρα να στείλει ένα
επανδρωμένο διαστημόπλοιο τέσσερα έτη φωτός μακριά.
Μια τέτοια διαδρομή μπορεί να χρειαστεί δεκαετίες για να ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι στο διαστημόπλοιο θα πρέπει να τεκνοποιήσουν.
Το πρόβλημα στο διάστημα είναι η έλλειψη βαρύτητας, σύμφωνα με την Αθηνά Ανδρεάδη, βιολόγο στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης.
"Το σεξ είναι πολύ δύσκολο σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας", είπε η Ανδρεάδη. "Σκεφτείτε το: Δεν έχετε καμία τριβή, δεν έχετε καμία αντίσταση".
Δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή που φοβίζει τους επιστήμονες. Σύμφωνα με την Ανδρεάδη, ο τοκετός σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας θα ήταν μια "κόλαση".
Τέλος η επιστήμονας υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που ξεπεραστούν όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα η βαρύτητα θα μπορούσε να βλάψει ένα έμβρυο ή να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.
Υπάρχουν όμως και τα θετικά στο διάστημα. Εκεί υπάρχει η ευκαιρία να επιλεγεί οποιαδήποτε στάση που είναι δύσκολο ή και αδύνατο να πραγματοποιηθεί στη Γη. Στην έλλειψη βαρύτητας, η καρδιά λειτουργεί πιο άνετα και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα στα αγγεία. Επομένως θα είναι ευκολότερο όχι μόνο να επιτευχθεί η στύση αλλά και να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η έλλειψη βαρύτητας επιδρούσε με αλλόκοτο τρόπο στα στήθη τους κάνοντάς τα επικίνδυνα προκλητικά, πράγμα αρκετά ερεθιστικό όταν τα σκάφη ήταν αραγμένα, μα πολύ επικίνδυνο όταν βρίσκονταν σε κίνηση. Οι κραδασμοί της πτήσης μεταδίδονταν στα στήθη, κάνοντάς τα να πάλλονται σε βαθμό που να μην μπορεί να τα αγνοήσει ακόμα και ο πιο ψύχραιμος αρσενικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...