Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Μπαλέτο,... στον βυθό της θάλασσας

Σε ναυάγιο κοντά στις ακτές της Φλόριντα φιλοξενείται μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας. Η έμπνευση του καλλιτέχνη και το εκπληκτικό αποτέλεσμα

 Η καλλιτεχνική δημιουργία δεν σταματά πουθενά, αφού ένα ναυάγιο στο βυθό της Φλόριντα μετατράπηκε σε έκθεση φωτογραφίας. Ο
φωτογράφος και δύτης Andreas Franke έδωσε διαφορετική πνοή στο πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Καθώς οι δύτες εξερευνούν τον υποθαλάσσιο παράδεισο έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν εικόνες από καθημερινούς ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους μέσα από ένα θαλάσσιο υπόβαθρο.

 Ο φωτογράφος επισκέφτηκε τον δεύτερο μεγαλύτερο τεχνητό ύφαλο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης τον προηγούμενο χρόνο. Τον μάγεψε το πόσο "γυμνός" ήταν, αφού χρειάζονται αρκετά χρόνια για να σχηματιστεί ολόκληρος.
Όταν επέστρεψε στο στούντιό του, διάλεξε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του ναυαγίου και έπειτα απαθανάτισε στιγμιότυπα ανθρώπων που θα ταίριαζαν με αυτό. Φωτογράφισε, λοιπόν, μεταξύ άλλων μπαλαρίνες να προθερμαίνονται και ανθρώπους να πηγαίνουν στον κινηματογράφο.
Έπειτα, με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή δημιούργησε 12 σκηνές τις οποίες τοποθέτησε σε πλέξιγκλας μέσα σε πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και επισκέφτηκε εκ νέου το ναυάγιο, για να τις εκθέσει.


 Προστατευτικό από σιλικόνη κρατά το νερό έξω, ενώ τα εκθέματα έχουν προσαρμοστεί με μαγνήτες για αποφυγή ατυχήματος κατά την αφαίρεσή τους.
Η έκθεση που τιτλοφορείται "The Vandenberg, Life Below the Surface", άνοιξε τον Αύγουστο, ενώ ο Franke δήλωσε σχετικά:
"Το έργο καθρεφτίζει πολλά στοιχεία από τον χαρακτήρα μου, αφού πάντα ψάχνω για εκπληκτικά θέματα και για να δείξω νέες εικόνες που δεν έχουν ξαναιδωθεί προηγουμένως."

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...