Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2011

Κινεζικά "δώρα",... στην ελληνική οικονομία

Μαζί με το Μνημόνιο, 6 ακόμα συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων δίνουν ανάσα 550 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία. Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της κινεζικής Βουλής και ο υφυπουργός Εμπορίου
Με συμφωνίες 550 εκατ. ευρώ και στόχο την αποστολή μηνύματος προς την Ε.Ε. πως η Κίνα συμπαρίσταται στην κρίση χρέους της ηπείρου μας, αλλά και της Ελλάδας.

Την Κυριακή κατέφθασε και θα μείνει μέχρι την Πέμπτη στην Ελλάδα, κινεζική αποστολή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κινεζικής Βουλής (National Consultative Assembly of China), Jia Qinglin (4ος στην κινεζική πολιτική ιεραρχία) και τον υφυπουργό Εμπορίου, Zhong Shan.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Μαζί τους θα είναι πολυπληθής αποστολή, αποτελούμενη από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, καθώς και από 20 επιχειρηματίες.
Τη Δευτέρα θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας σε συγκεκριμένους τομείς, που αποτελεί συνέχεια της συνάντησης του Κινέζου υφυπουργού με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Ιούλιο στην Αθήνα και της συστηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, που ακολούθησε κατόπιν.
Μαζί με το Μνημόνιο, υπάρχουν επίσης έξι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, κυρίως για εξαγωγές προς την Κίνα. Το ύψος των εμπορικών συμφωνιών φτάνει περίπου τα 550 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες συμφωνίες.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες τους συνοδεύουν και έχουν ως κύριο στόχο να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται, ενδεικτικά, στους εξής κλάδους:
- Τηλεπικοινωνίες
- Τραπεζικές Υπηρεσίες
- Αυτοκινητοβιομηχανία
- Σιδηροδρομικός εξοπλισμός
- Τσιμέντο-βιομηχανία
- Real Estate
- Ζυθοποιία
- Μηχανήματα & Ηλεκτρονικά προϊόντα
- Ένδυση
- Υαλικά
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις επιχειρήσεις που έρχονται από την Κίνα είναι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ZTE, η Bank of Beijing, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Shanghai General Motors και Dongfeng κ.ά.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...