Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Το γονίδιο που κάνει,... τους άντρες να γεννούν γιους

Oι άντρες που θέλουν να ξέρουν αν είναι πιθανότερο να αποκτήσουν γιο ή κόρη, καλό είναι να ανατρέξουν στο γενεαλογικό τους δέντρο, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Αν και πολλοί υποπτεύονταν ότι αν ένας άντρας προέρχεται από οικογένεια με πολλά αγόρια είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει γιο, μόλις ανακοινώθηκε η πρώτη επιστημονική απόδειξη επ΄ αυτού.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Σε νέα βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Εvolutionary Βiology», εξετάσθηκε το ιστορικό περισσότερων από 900 αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικογενειών έως τον 17ο αιώνα - δηλαδή, περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων.

Το φύλο ενός παιδιού καθορίζεται πάντοτε από τον πατέρα, διότι αυτός είναι που προσδίδει στο παιδί το κυρίαρχο χρωμόσωμα (είτε είναι το Χ είτε το Υ).
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Όπως έδειξε η μελέτη, οι άντρες είναι φορείς ενός γονιδίου το οποίο καθορίζει το ποσοστό των χρωμοσωμάτων στα σπερματοζωάριά τους, ενώ υπάρχουν τρεις μεταλλαγές του γονιδίου αυτού. Η μία παράγει κυρίως Χ χρωμοσώματα, η άλλη κυρίως Υ και η τρίτη ίσο αριθμό των χρωμοσωμάτων Χ και Υ.

Οι άντρες που φέρουν τη μεταλλαγή γονιδίου που παράγει κυρίως Υ χρωμοσώματα είναι πιθανότερο να αποκτήσουν γιο, ενώ όσοι φέρουν τη μεταλλαγή που παράγει κυρίως Χ χρωμοσώματα είναι πιθανότερο να αποκτήσουν κόρη, συνεπέραναν οι ερευνητές.
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...