Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Ο καφές «διώχνει»,... τον πόνο της προπόνησης


Δύο φλιτζάνια καφέ πριν από μια σκληρή ή καινούργια προπόνηση μπορεί να είναι ό,τι χρειάζονται οι ασκούμενοι για να μην πονάνε πολύ στη συνέχεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαπίστωσαν ότι νεαροί άντρες που έκαναν πολύ έντονη ποδηλασία, είχαν λιγότερο μυϊκό άλγος όταν κατανάλωναν καφεΐνη πριν από αυτήν. Το καλύτερο είναι ότι το αναλγητικό όφελος της καφεΐνης παρατηρήθηκε τόσο σε λάτρεις του καφέ όσο και σε ασκούμενους οι οποίοι συνήθως απέφευγαν το πιο δημοφιλές ρόφημα του κόσμου.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στο τεύχος Απριλίου της «Διεθνούς Επιθεώρησης Αθλητικής Διατροφής & Μεταβολισμού» (JSΝΕΜ), τα ευρήματά τους προστίθενται σε αυτά προγενέστερων ερευνητικών εργασιών, οι οποίες είχαν δείξει ότι η καφεΐνη ενδέχεται να προλαμβάνει τον πόνο που τόσο συχνά νιώθουν οι ασκούμενοι έπειτα από μια καινούργια άσκηση ή εξαιρετικά σκληρή προπόνηση.

www.careerjet.grΑν ψάχνεις για δουλειά.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η καφεΐνη περιορίζει τον μυϊκό πόνο δεσμεύοντας τη δραστηριότητα μιας χημικής ουσίας που λέγεται αδενοσίνη.

Η αδενοσίνη παράγεται στο πλαίσιο της φλεγμονώδους διεργασίας που αναπτύσσεται όταν υπάρχει μικρός ή μεγάλος τραυματισμός, και η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί τους υποδοχείς πόνου που υπάρχουν στα σωματικά κύτταρα.

Η σκληρή προπόνηση και η ενασχόληση με νέες ασκήσεις προκαλούν μικροτραυματισμούς στους μυς, γι΄ αυτό και αναπτύσσεται πόνος μετά τη γυμναστική.

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...