Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Δ. Δασκαλόπουλος: κακοστημένο θέατρο,... παίζει η τρόικα


Δ. Δασκαλόπουλος: κακοστημένο θέατρο παίζει η τρόικα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάσσεται κατά της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων
Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε πως το πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό
Με μια επιθετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος πήρε θέση στην πρόταση της τρόικας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων λέγοντας πως οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν το κόστος των επιλογών και των χειρισμών τους στον ιδιωτικό τομέα που δεν ευθύνεται για την κρίση και εξοντώνεται καθημερινά στο βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους.
Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό και κατηγόρησε τους απεσταλμένους της τρόικας για κακοστημένο θέατρο.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ έχει ως εξής: «Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ. Εχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και έχει με στοιχεία τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη, ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.


Η έμμεση επαναφορά του θέματος της Συλλογικής Σύμβασης παραπέμπει σε ένα κακοστημένο θέατρο, μέσω του οποίου, οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν, για άλλη μια φορά, το κόστος των επιλογών και χειρισμών τους σε αυτούς, που δεν ευθύνονται για την κρίση -στον ιδιωτικό τομέα και στους εργαζόμενούς του, που εξοντώνονται αργά και σταθερά στον βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους».
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...