Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

«Πράσινο φως,... για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη


«Πράσινο φως» για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη 

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει η πρόταση για την κατασκευή
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών «άναψε» το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει η πρόταση για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου.

Η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, ωστόσο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου
βρίσκεται η τοποθεσία.

Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί αίτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.

Επιπλέον, αναζητείται ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το έργο και τα κονδύλια θα προέρχονται είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από ιδιωτικά κεφάλαια.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...