Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2011

Σύγκρουση των συνδικαλιστών της ΥΠΑ,... με τον κ. Ραγκούση


Σύγκρουση των συνδικαλιστών της ΥΠΑ με τον κ. Ραγκούση 

Για κίνδυνο στην ασφάλεια των πτήσεων κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές
Την απομάκρυνση του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση ζητά από τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καθώς, όπως υποστηρίζει, από τις πράξεις και τις παραλήψεις του θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων. Το υπουργείο Υποδομών απαντά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης, που δημιουργεί ερωτηματικά για τις σκοπιμότητές της.

Η ΟΣΥΠΑ, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλει ότι παρά την ενημέρωση που έγινε στους εμπλεκόμενους φορείς για την ιδιαιτερότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι θέσεις της δεν εισακούστηκαν.

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ότι το 65% των απολαβών και το 100% των επιδομάτων της ΥΠΑ καταβάλλονται από το Eurocontro και όχι το δημόσιο, σημειώνουν ότι τα έσοδα της ΥΠΑ μειώθηκαν κατά 30 εκατ. ευρώ παρά την αύξηση της κίνησης κατά 10% και επισημαίνουν πως, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, τα έσοδα της της ΥΠΑ θα μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Και αυτό διότι το ύψος των αμοιβών τους καθορίζει αναλογικά και το μέρισμα που λαμβάνει η χώρα από το Eurocontrol.

Επίσης, τονίζουν ότι τα έσοδα της ΥΠΑ είναι ανταποδοτικά και καλύπτουν μισθοδοσία, συντήρηση και αναβάθμιση των συστημάτων αεροναυτιλίας, προειδοποιούν ότι το κόστος της αεροναυτιλίας την επόμενη τριετία, λόγω των περικοπών, θα μειωθεί από τις 35 μονάδες που είναι σήμερα στις 17, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 55 μονάδες, στερώντας πολύτιμα έσοδα, ενώ υπογραμμίζουν ότι η εργασιακή εφεδρεία θα απομακρύνει έμπειρο προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια.

Η ΟΣΥΠΑ προαναγγέλει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία κατά του κ. Ραγκούση, «για τις ευθύνες του σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και το «κλείσιμο» των αεροδρομίων, καθώς και για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει στο χώρο των αερομεταφορών». Επίσης, οι συνδικαλιστές ζητούν την απομάκρυνση του από τον πρωθυπουργό.

«Δουλεύουν από το σπίτι τους 200 πιλότοι της Ολυμπιακής»

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, κ. Β. Αλεβιζόπουλος καταγγέλει, μιλώντας προς «Το Βήμα» ότι την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΥΠΑ κινδυνεύουν να τεθούν υπό το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, 200 πιλότοι που μετετάγησαν στην ΥΠΑ από την παλιά Ολυμπιακή «δουλεύουν και πληρώνονται από τα σπίτια τους», όπως λέει.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισημαίνει ότι η ΥΠΑ λειτουργεί με τον κανονισμό του 1970, όταν στην Ελλάδα λειτουργούσαν 18 αεροδρόμια, αντί 40 σήμερα και συμπληρώνει ότι τα κενά είναι τεράστια. «Το πολυνομοσχέδιο διώχνει 600 άτομα από 2.800 που εργάζονται σήμερα. Και θα φύγουν οι έμπειροι και θα κλείσουν αεροδρόμια, λόγω της κατάργησης των θέσεων των αποχωρούντων» σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ επισημαίνει ότι η αποχώρηση προσωπικού θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στους κρατικούς ελέγχους όσο και στην συντήρηση του αεροναυτιλιακού εξοπλισμού, ενώ σημειώνει ότι ήδη με το υπάρχον δυναμικό τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρές ανεπάρκειες.


«Διαστρέβλωση της πραγματικότητας»
«Μόνο ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες προκαλεί η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρείται στην ανακοίνωση του Προέδρου της ΟΣΥΠΑ, δεδομένου ότι προ λίγων ημερών με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην ΥΠΑ, παρουσία της διοικήτριας της ΥΠΑ. Στην συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά τα στοιχεία που συνθέτουν το μισθολογικό τους καθεστώς» απάντα το υπουργείο Υποδομών.

«Ακόμα πιο ακατανόητη γίνεται η ανακοίνωση του Προέδρου της ΟΣΥΠΑ δεδομένου ότι μόλις χθες από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αρ. Μπουρδάρα, ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντησή τους με το Υπουργείο Οικονομικών» σημειώνεται στην απάντηση. 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...