Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Η αυτοκίνηση,... του μέλλοντος...



Έτοιμο μέχρι το 2020 ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τον τελευταίο καιρό έχουν στραφεί προς το μέρος του αυτόνομου συστήματος οδήγησης, το οποία επιτρέπει σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο όχημα να κινηθεί χωρίς την ύπαρξη του οδηγού. Έτσι και η General Motors προχώρησε στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου project με την υπόσχεση ότι η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί στα μέσα της δεκαετίας, ενώ έως το 2020, θα διατίθεται στην αγορά.
Βρες δουλειά... ΕΔΩ
Το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιεί αισθητήρες, ραντάρ, συστήματα επικοινωνίας, GPS και κάμερες, ώστε να συλλέγει τις πληροφορίες ένας κεντρικός υπολογιστής, με αποτέλεσμα να δίνει τις κατάλληλες εντολές (π.χ.επιτάχυνση/επιβράδυνση) στο όχημα και αυτό με τη σειρά του να πράττει από μόνο του.

Επίσης, θα χρησιμοποιούνται και τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν, όπως είναι η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, η ειδοποίηση πρόσκρουσης καθώς και η ασύρματη επικοινωνία (που εξελίσσεται αυτό τον καιρό) μεταξύ αυτοκινήτων.

Τέλος, η General Motors ανακοίνωσε ότι βρίσκεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, η αυτοκινητοβιομηχανία που κατάφερε να πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...