Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Γεμίζει με ελεγκτές,... της τρόικας η Αθήνα


Από τις αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, αναμένονται στην Αθήνα τα στελέχη της νέας ομάδας επιτηρητών της τρόικας, τα οποία θα εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας.
Για την ακρίβεια, θα πρόκειται για την αποστολή εκείνη, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τον έλεγχο κάθε υπουργείου ξεχωριστά, αρχής γενομένης από αυτό των Οικονομικών.

Σε πλήρη ανάπτυξη, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα αποσταλούν από την τρόικα περίπου 150 στελέχη, τα οποία θα πιάσουν αμέσως δουλειά.
Προηγουμένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ευκρινώς οι αρμοδιότητες τους, κάτι το οποίο δεν αναμένεται ότι θα πάρει πολύ χρόνο, καθώς πλέον οι όροι του παιχνιδιού είναι διακριτοί.
Σημαντική διευκρίνιση: αυτοί οι ελεγκτές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα μέλη της task force, που θα δουλεύουν υπό τις διαταγές του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, σχεδόν παράλληλα στην Ελλάδα.
Άλλος ο ρόλος των μεν και άλλος των δε.
Αν πιστέψει κανείς σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί τις τελευταίες μέρες, σε λίγο καιρό, τα πάντα στην Ελλάδα θα τελούν υπό αυστηρό έλεγχο, σε μια προσπάθεια να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας.
Όπου «θετικές εξελίξεις» συνιστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο νέο μνημόνιο και φυσικά το πώς θα επιτευχθούν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, αναφορικά με τον κ. Ράιχενμπαχ, αναμένεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα πριν από τα μέσα Νοεμβρίου.
Η δικιά του ομάδα έχει αρχίσει ήδη να συγκροτείται ενώ έχει βρει πλέον και το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα φιλοξενηθεί, για όσο διάστημα χρειασθεί.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...