Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Αυξάνονται οι φτωχοί,... στη Γερμανία


Αυξάνονται οι φτωχοί στη Γερμανία 

To 30% των φτωχών δεν μπορεί να προμηθευτεί σε καθημερινή βάση ένα γεύμα
Περισσότεροι Γερμανοί αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της φτώχειας, την ίδια ώρα που οι φτωχοί Γερμανοί έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους διαπιστώνει έρευνα την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Στατιστική υπηρεσία Destatis.

«Φτωχός σήμερα σημαίνει πάντοτε φτωχός», σχολίασε η κοινωνιολόγος Γιούτα Αλμέντινγκερ.

Σύμφωνα με την μελέτη, στη Γερμανία το ποσοστό όσων ολισθαίνουν στην φτώχεια από 15,2% του πληθυσμού τη διετία 2007-2008 άγγιξε το 15,5% τη διετία 2008-2009. Η μελέτη αποτυπώνει τη συνεχή άνοδο του ποσοστού μετά την δεκαετία του 1980.

Φτωχοί θεωρούνται όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 929 ευρώ στη Γερμανία.

Ανάμεσα στους φτωχούς, ποσοστό 57% τη δεκαετία του 1980 έζησε σε κατοικία με επιδοτούμενο από το κράτος ενοίκιο. Σήμερα, όμως, αυτό το ποσοστό έχει πολύ αυξηθεί και φτάνει το 65%.

Ένα ποσοστό 30% των φτωχών δεν μπορεί να προμηθευτεί σε καθημερινή βάση ένα γεύμα. Εξάλλου, ποσοστό 16% δεν μπορεί να θερμάνει κατάλληλα την κατοικία του.

Αντιστρόφως, οι πλούσιοι παραμένουν διαχρονικά πλούσιοι. Ποσοστό 38% των πλουσίων παρέμειναν εύποροι όλη τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την μελέτη. Όμως, κατά την τρέχουσα δεκαετία το ποσοστό των διαχρονικά πλούσιων Γερμανών γιγαντώθηκε και ανέρχεται πλέον στο 51%.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...