Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Το κάπνισμα οδηγεί σε... πρόωρη εμμηνόπαυση 

Εκτός του ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και παθήσεων στα οστά

Το κάπνισμα μπορεί να φέρει την… εμμηνόπαυση νωρίτερα, προειδοποιούν οι ειδικοί.


Εκτός από το ότι αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων καθώς επίσης και παθήσεων στα οστά, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πρόωση «παύση» της εμμήνου ρύσεως των γυναικών.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Η μελέτη διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Hong Kong και μελέτησε τα δεδομένα προηγούμενων μελετών στις οποίες συμμετείχαν 6.000 γυναίκες από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Τουρκία και το Ιράν.

Κατά μέσο όρο στις μη καπνίστριες η εμμηνόπαυση εμφανιζόταν στην ηλικία των 46-51, ενώ στις καπνίστριες στα 43-50 τους χρόνια.

Ο συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Menopause», Volodymyr Dvornyk δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι το κάπνισμα συνδέεται με την “πρόωρη εμμηνόπαυση” και ως εκ τούτο δίνουν έναν ακόμη λόγο, για τον οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν αυτήν την κακή συνήθεια».

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα δεδομένα πέντε ακόμη μελετών, που αφορούσαν σε 43.000 γυναίκες και τις οποίες κατέταξαν σε κατηγορίες «πρόωρης» ή «καθυστερημένης» εμμηνόπαυσης.

Οι καπνίστριες είχαν 43% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν «πρόωρη εμμηνόπαυση».

«Κατά γενική ομολογία, η πρώιμη εμμηνόπαυση είναι πιθανό να συνδέεται με το μεγαλύτερο αριθμό των μετεμμηνοπαυσιακών προβλημάτων υγείας, όπως η οστεοπόρωση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, το Αλτσχάιμερ κ.α.» ανέφερε ο Dvornyk.

Η πρώιμη εμμηνόπαυση θεωρείται ακόμη ότι αυξάνει το κίνδυνο θανάτου στις γυναίκες, πρόσθεσε ακόμη.

Η Jennie Kline, επιδημιολόγος στο τμήμα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, περιγράφει δύο θεωρίες ως προς το γιατί το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε «πρόωρη» εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με την ίδια, το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το γυναικείο σώμα παράγει ή αποβάλλει τα οιστρογόνα, ενώ κάποιοι μελετητές πιστεύουν ότι ορισμένες ουσίες που περιέχονται στα τσιγάρα μπορούν να «σκοτώσουν» τα ωάρια.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...