Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Κουτρουμάνης: Τα Ταμεία,... δεν απειλούνται από το «κούρεμα»


Κουτρουμάνης: Τα Ταμεία δεν απειλούνται από το «κούρεμα»

Πολύ μικρό ποσοστό της συνολικής χρηματοδότησης του ασφαλιστικού αποτελούν οι όποιες απώλειες από το "κούρεμα" ομολόγων που διαθέτουν τα ασφαλιστικά Ταμεία,
τόνισε ο υπουργός Εργασίας. Ερωτηματικά για την απόσυρση καταθέσεων από την ΤτΕ

Τα περισσότερα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου λήγουν μέχρι το 2025, διάστημα κατά το οποίο η συνολική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος είναι πολλαπλάσια της αξίας των σχετικών χαρτοφυλακίων των Ταμείων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.
Ο Γ.Κουτρουμάνης μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι "η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι τότε θα απαιτήσει περί τα 600 δισ. ευρώ, οπότε μια απώλεια της τάξης ακόμη και των 12 δισ. ευρώ δεν θα είναι καθοριστική".
Αντίθετα, η βιωσιμότητα των Ταμείων και του ασφαλιστικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι εισφορές αποτελούν τον έτερο πυλώνα χρηματοδότησής του.
Απαιτείται έτσι η ταχύτερη δυνατή επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξηση της απασχόλησης, προκειμένου να διατηρήσει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα την ευρρωστία του.
Κρίσιμη η προστασία των ιδιωτικών ασφαλιστικών
Την ώρα που η κυβέρνηση και τα ταμεία καθησυχάζουν, πάντως, ο ιδιωτικός κλάδος των ασφαλειών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Τα χαρτοφυλάκια των περισσότερων ασφαλιστικών διαθέτουν και αυτά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το "κούρεμα" της αξίας τους θα έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στην αξία τους όσο και στην χρηματιστηριακή αξία όσων είναι εισηγμένες.
ethnos
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...