Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Προσφυγές από συνταξιούχους,... κατά των κυβερνητικών μέτρων


Προσφυγές από συνταξιούχους κατά των κυβερνητικών μέτρων

Σύμφωνα με τις προσφυγές, η υπουργική απόφαση αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, αφού επιβαρύνονται υπέρμετρα οι συνταξιούχοι

Νέο "μπαράζ" προσφυγών κατά των κυβερνητικών περικοπών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς φορείς συνταξιούχων προσβάλλουν ως
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
αντισυνταγματική την πρόσφατη υπουργική απόφαση που αύξησε το ποσοστό παρακράτησης για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ν. 3863/10), ενώ επέβαλε ταυτόχρονα νέα εισφορά αλληλεγγύης και στις επικουρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με τις προσφυγές, η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παραβιάζει τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για τις ασφαλιστικές παροχές, ενώ αντίκειται και στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας, αφού επιβαρύνονται υπέρμετρα οι συνταξιούχοι.
Παράλληλα τίθεται ζήτημα παραβίασης του 1ου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα που είναι θεμελιωμένα, ανάμεσα στα οποία και τις συντάξεις.
Ανάμεσα στις πλημμέλειες που καταλογίζονται στην αύξηση των ποσοστών παρακράτησης υπέρ του ΕΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές δεν έχουν χαρακτήρα προσωρινό, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει παντελής έλλειψη αιτιολογίας σχετικά με την ανάγκη τεκμηρίωσης πώς είναι δυνατόν η μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων να οδηγήσει σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κόστους και τιμών.
Σε προσφυγή που υπέβαλε το Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραμμίζεται ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι άκυρες γιατί επιβλήθηκαν χωρίς να προηγηθεί αναλογιστική μελέτη που να δικαιολογεί την ανάγκη λήψης τους, ή να ερευνά την ύπαρξη ενός λιγότερο επαχθούς μέτρου.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...