Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Απειλή... λουκέτου για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μειωμένες κατά 63% ήταν οι πιστώσεις για έκτακτο διδακτικό προσωπικό
Από μία κλωστή κρέμεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού το υπουργείο ενέκρινε ελάχιστα κονδύλια για έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι πιστώσεις είναι μειωμένες κατά 63% συγκριτικά με πέρσι και κατά 50% σε σχέση με τον τετραετή προϋπολογισμό του
Ιδρύματος, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Cretalive. Αυτό έχει σαν συνέπεια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πρόγραμμα σπουδών σχεδόν να μην μπορεί να εκτελεστεί ενώ, στην πλειοψηφία τους, οι έκτακτοι διδάσκοντες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κατά πολύ μειωμένες αποδοχές.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης., κ. Κωνσταντίνος Τζανάκης, τονίζει πως υπό τις παρούσες συνθήκες “δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα Πανεπιστήμιο, το θέμα έχει συζητηθεί και στη σύνοδο των πρυτάνεων”. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως “έχεις αναγκαστεί ή να διώξεις κόσμο ή να προσλάβεις με μειωμένες αποδοχές κατά 20% με 30% σε σχέση με ό, τι θα έπαιρναν κανονικά”. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπάρχουν τμήματα που δεν πήραν καθόλου πιστώσεις ενώ όλα, όπως και οι υπηρεσίες του Ιδρύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε διδάσκοντες.
Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα σε τμήματα, όπως, άλλωστε, είχε γίνει σε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ο κ. Τζανάκης απαντά πως είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα που το κλείσιμο θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...