Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Εγκυμονούσα μαραθωνοδρόμος,... έκοψε το νήμα και μετά γέννησε


Εγκυμονούσα μαραθωνοδρόμος έκοψε το νήμα και μετά γέννησε

Η Αμπερ Μίλερ έτρεξε στον μαραθώνιο του Σικάγο στην 39η εβδομάδα κύησης
Η Αμπερ Μίλερ με το νεογέννητο και τον σύζυγό της
Αντί να πιει λίγο νερό και να ξεκουραστεί, όπως έκαναν οι υπόλοιποι δρομείς, εκείνη έτρεξε τον μαραθώνιο του Σικάγο και μετά πήγε και... γέννησε.

Η Αμπερ Μίλερ ήταν έγκυος στην 39η εβδομάδα όταν έκοψε το νήμα. «Ηταν η πιο μεγάλη μέρα της ζωής μου», είπε όχι μόνο για τη χαρά που της έδωσε η υγιέστατη κορούλα της, αλλά και για το αθλητικό επίτευγμα που είχε κάνει λίγο  νωρίτερα. Το μωρό, η μικρή Τζουν, γεννήθηκε 3,5 κιλά και είναι το δεύτερο παιδί της 27χρονης κυρίας Μίλερ.

Ο μαραθώνιος του Σικάγο ήταν ο όγδοος στον οποίο έλαβε μέρος. «Πολύς κόσμος με επευφημούσε. Με έβλεπαν έγκυο και με ενθάρρυναν να τρέξω», είπε η Αμπερ Μίλερ.

Σύμφωνα με τις εντολές του γιατρού της, έτρεξε τη μισή απόσταση και την άλλη μισή την περπάτησε. «Για μένα, δεν ήταν κάτι τόσο ασυνήθιστο. Ετρεχα ούτως ή άλλως από την αρχή της εγκυμοσύνης. Τρελαίνομαι να τρέχω», είπε στο Associated Press.

Επειδή περπάτησε κατά το ήμισυ τα 42,16 χλμ του μαραθωνίου, τερμάτισε σε 6 ώρες και 25 λεπτά, πολύ πιο αργά από τον συνηθισμένο της χρόνο.

«Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό, οι συσπάσεις έγιναν πιο δυνατές από το συνηθισμένο και κατάλαβα τι συνέβαινε... Οταν έγιναν πιο κανονικές, φάγαμε ένα σάντουιτς και φύγαμε για το μαιευτήριο», είπε η ευτυχισμένη αθλήτρια και μητέρα. 
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...