Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Διεθνή ΜΜΕ: Εστιάζουν στο «κούρεμα»,... του ελληνικού χρέους


Διεθνή ΜΜΕ: Εστιάζουν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους 

Το BBC κάνει λόγο για ζωτικής σημασίας απόφαση
Στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για την Ελλάδα επικεντρώνουν το βλέμμα τους τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το BBC αναφέρει ότι «oι ηγέτες της ΕE πέτυχαν συμφωνία για την κρίση χρέους της Eυρωζώνης, έπειτα από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις». Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για
συμφωνία τριών αξόνων (ελληνικό κούρεμα ομολόγων- αύξηση κεφαλαίων του EFSF - ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών). Τονίζει, επίσης, ότι πρόκειται για ζωτικής σημασίας απόφαση, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της κρίση σε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως είναι η Ιταλία.

Το πρακτορείο Reuters στο κεντρικό του θέμα κάνει λόγο για συμφωνία της Ευρωζώνης για δεύτερο πακέτο δανείου για την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία με τις τράπεζες και τους κατόχους ομολόγων προκειμένου να δεχθούν απώλεια 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων. Προσθέτει ότι το σχέδιο προβλέπει μείωση του χρέους της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια την ευρωζώνη.

«Επιτέλους η Ευρωζώνη καταλήγει σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους» αναφέρει το CNN. Προσθέτει ότι στόχος της συμφωνίας είναι να λυθεί κυρίως το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, αλλά και η αστάθεια στον τραπεζικό τομέα.

«Η ΕΕ πέτυχε συμφωνία για τα ελληνικά ομόλογα» είναι ο τίτλος του θέματος της Wall Street Journal, στην οποία αναφέρεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη μείωση του ελληνικού χρέους, έπειτα από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της ηπείρου.

H Telegraph, η οποία είχε και ζωντανή κάλυψη από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζει ότι «οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν για κούρεμα της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους». Αναφέρει, επίσης, ότι η άνοδος των αγορών μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών κάνει τους Ευρωπαίους να ελπίζουν σε μία αλλαγή στην κρίση χρέους.

Ο Guardian έχει τίτλο «Κρίση στην Ευρωζώνη: συμφωνία για 50% μείωση στο χρέος της Ελλάδας» και αναφέρει πόσο σημαντική είναι η απόφαση των Βρυξελλών για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Το Bloomberg αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να δεχθούν απώλειες 50% των ομολόγων που κατείχαν, ενώ αύξησαν και την ισχύ του EFSF κατά 1 τρισ. ευρώ, απαντώντας στις πιέσεις για λήψη αποφάσεων στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι «η πιο συναρπαστική Σύνοδος Κορυφής έληξε με την απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και με την ελπίδα ότι θα μπει ένα τέλος στην εξάπλωση της κρίσης χρέους».

Η Die Welt γράφει: «Έπειτα από 10 ώρες διαβουλεύσεων, η Ευρώπη αποφάσισε για την Ελλάδα» και η Bild κάνει λόγο για θρίαμβο της Άνγκελα Μέρκελ.

Η γαλλική Le Figaro αναφέρει ότι «η Ευρώπη έλαβε απόφαση».
tovima
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!
MillionaireMatch.com - the best dating site for sexy, successful singles!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...