Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Καστανίδης και ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν,... για λήξη της απεργίας


Καστανίδης και ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφώνησαν για λήξη της απεργίας 

Αίρεται η επιστράτευση και αποχωρούν σταδιακά τα ιδιωτικά συνεργεία
Τερματίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων ενώ παράλληλα αίρεται η επιστράτευση και αποχωρούν σταδιακά τα ιδιωτικά συνεργεία. Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής, κυβέρνηση και ΠΟΕ-ΟΤΑ, έπειτα από παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ.

Η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε μετά τις 8 το βράδυ, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
 
Λίγο πιο πριν, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτή την πρόταση της ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να αρχίσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, υπό τον όρο να αρθεί η πολιτική επίταξη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) κ. Κώστας Ασκούνης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης είχαν αναλάβει να κάνουν τις διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη για συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επίκεντρο τη λήξη της απεργίας από τη μια και την άρση της επιστράτευσης από την άλλη.

Ετσι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Καστανίδη με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλο και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ παρόντες ήταν οι κκ. Καμίνης και Ασκούνης, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Οδυσσέας Δριβάλας.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την άρση της επιστράτευσης τη Δευτέρα, αμέσως μόλις επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Πάντως η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να δοθεί ανάσα στην πόλη. 
tovima
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...