Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Προσοχή στην βιταμίνη Ε,... κατά την εγκυμοσύνη



Οι γυναίκες που μόλις έμειναν έγκυοι, καλό είναι να προσέχουν πόση βιταμίνη Ε καταναλώνουν. Και αυτό, διότι η υπερκατανάλωσή της ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό τους με καρδιολογικό πρόβλημα, αναφέρουν Ολλανδοί ερευνητές.

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Ρότερνταμ μελέτησαν 276 μητέρες παιδιών τα οποία γεννήθηκαν με καρδιολογικά προβλήματα με 324 μητέρες οι οποίες είχαν αποκτήσει υγιή μωρά.
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 200¤!
Όταν τα μωρά ήσαν 16 μηνών, οι μητέρες τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τη διατροφή τους έναν μήνα νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ενάμιση χρόνο μετά τον τοκετό, οι γυναίκες τείνουν να ανακτούν την διατροφή που είχαν πριν μείνουν έγκυοι.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι πιθανότητες να έχει γεννηθεί ένα μωρό με καρδιολογικό πρόβλημα ήταν κατά 70% υψηλότερες όταν η μητέρα του κατανάλωνε πάρα πολλή βιταμίνη Ε μόνον μέσω της διατροφής της.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.


Όταν, όμως, οι γυναίκες εκτός από άφθονη βιταμίνη Ε λόγω διατροφής έπαιρναν και συμπλήρωμα της βιταμίνης, ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 5 έως 9 φορές!

Όπως γράφουν στο τεύχος Φεβρουαρίου της «Βρετανικής Επιθεώρησης Μαιευτικής & Γυναικολογίας» (BJOG), η υπερκατανάλωση βιταμίνης Ε ενδέχεται να διαταράσσει την οξειδωτική/αντιοξειδωτική ισορροπία στους εμβρυϊκούς ιστούς. Ενδέχεται επίσης να επηρεάζει τα γονίδια που ρυθμίζουν την ανάπτυξη της καρδιάς του εμβρύου.

Πλούσια πηγή βιταμίνης Ε είναι τα φυτικά έλαια (σπορέλαια). 
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...