Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Η γεωμηχανική τεχνολογία "διώχνει",... το διοξείδιο από την ατμόσφαιρα

Συσκευή θα απορροφά 1.000 φορές περισσότερο διοξείδιο από ένα δέντρο. 
Συσκευή θα απορροφά 1.000 φορές περισσότερο διοξείδιο από ένα δέντρο.
Μία γιγάντια συσκευή, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, παρουσίασε το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών της Βρετανίας. Πρόκειται για μία εφαρμογή γεωμηχανικής τεχνολογίας,
που θα έχει ύψος όσο ένα δέντρο αλλά θα έχει τη δυνατότητα να απορροφά 1.000 φορές περισσότερο διοξείδιο από αυτό και θα εφαρμοστεί το 2018.
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Η συσκευή θα απορροφά το διοξείδιο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανικές εφαρμογές ή να αποθηκευτεί με ασφάλεια κάτω από το έδαφος.
“Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις δυνατότητες που ανοίγει σε κλάδους με υψηλές εκπομπές και δυσκολίες στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, όπως η ναυτιλία και η αεροβιομηχανία, η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διαμόρφωσης μιας τελικής τιμής στον άνθρακα”, δήλωσε στο Reuters o επικεφαλής τομέα περιβάλλοντος του Ινστιτούτου, Τιμ Φοξ.
Οι λύσεις που δίνει η γεωμηχανική ως αντισταθμιστικά μέτρα των αυξανόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όπως οι συσκευές “σύλληψης” του αέρα, δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί πλήρως ενώ το κόστος τους είναι θέμα υπό συζήτηση.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...