Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών,... για τη Σύνοδο οι Γερμανοί

Συνεχίζεται το σκοτσέζικο ντους από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που από τη μία προαναγγέλλουν λήψη μέτρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες, αλλά από την άλλη ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δοθεί οριστική λύση στην κρίση. Πρώτοι τον χορό των δηλώσεων άνοιξαν οι Γερμανοί, ενώ μόνος αισιόδοξος για την αποτελεσματικότητα της Συνόδου εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Τη λήψη "πακέτου" μέτρων κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες προανήγγειλε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,
ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να επιλυθεί.
"Η Γερμανίδα καγκελάριος υπενθυμίζει ότι τα 'όνειρα' που εμφανίστηκαν και πάλι πως τη Δευτέρα τα πάντα θα λυθούν και θα έχουν τελειώσει, δεν πρόκειται και πάλι να εκπληρωθούν", τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Πρόσθεσε,
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
μάλιστα, ότι όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, αποτελούν "σημαντικά βήματα στο μακρύ ταξίδι, ένα ταξίδι που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά".
Νωρίτερα, σε ομιλία του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε πως αναμένει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν νέα μέτρα για καταπολεμήσουν την αβεβαιότητα των αγορών, αλλά προειδοποίησε ότι είναι απίθανο να δοθεί μια μόνιμη λύση στην κρίση χρέους, κατά την επερχόμενη Σύνοδο.
Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τόνισε: "Χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους της".
Επισήμανε δε ότι μέτρα όπως τυχόν αλλαγές στη Συνθήκη της Ε.Ε. θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστούν.
Ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι επισήμανε ότι εδώ και εβδομάδεςεργαζόμαστε πάνω σε ένα ολοκληρωμένο "πακέτο" που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στα κρατικά ομόλογα των χωρών που βρίσκονται υπό πίεση. "Η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της οικονομίας", τόνισε. 
Από την πλευρά του, σε αντίθεση με τις γερμανικές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε ότι πιστεύει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας θα είναι "εξαιρειτικά σημαντικό", ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της ευρωπαϊκής Συνθήκης.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...