Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

ΗΠΑ: Κλείνουν ακόμη,... τέσσερις τράπεζες

Περισσότερες από 84 αμερικανικές τράπεζες έχουν κλείσει μέσα στο 2011 αφού δεν είχαν τα απαραίτητα κεφάλαια ασφάλισης καταθέσεων
Λουκέτο σε ακόμη τέσσερις αμερικανικές τράπεζες έβαλαν οι αρχές της χώρας. Οι τραπεζικοί όμιλοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αποθεματικά για να ασφαλίσουν τις καταθέσεις των πελατών τους, όπως έχει οριστεί με νόμο από το αμερικανικό Κογκρέσο. Η μεγαλύτερη των τραπεζών που έκλεισαν, η Community Banks of Colorado είχε αποθεματικά ύψους 1,38 δισ. δολαρίων ενώ οι καταθέσεις των πελατών της ανέρχονταν σε 1,33 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).
 
Το συνολικό κόστος για τη FDIC, λόγω των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν μετά το κλείσιμο των τεσσάρων τραπεζών, ανέρχεται σε 359 εκατομμύρια δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες 84 τράπεζες. Κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν αποθεματικά που δεν ξεπερνούσαν το 1 δισ. δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές τράπεζες. Όπως εκτιμά, πάντως, η FDIC ο αριθμός των τραπεζών που θα βάλουν λουκέτο το 2011 θα είναι σημαντικά χαμηλότερος των 157 τραπεζών που έκλεισαν το 2010. 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...