Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Ευ. Βενιζέλος: Μόνο αν πληρωθούν φόροι,... θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Άρθρο του Ευ. Βενιζέλου για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, αλλά και για την συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας. 
Άρθρο του Ευ. Βενιζέλου για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, αλλά και για την συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας.
"Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο". Αυτό αναφέρει σε άρθρο του ο Ευ. Βενιζέλος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πληρωμή των φόρων. 
 
"Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να διαχωρίσει την πολιτική αντιπαράθεση από τον σεβασµό της εθνικής ιστορικής µνήµης και της πολιτειακής της εκπροσώπησης, τότε δεν ξέρω αν µπορεί να γίνει κάτι σε επίπεδο οικονοµικής πολιτικής. Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να απαιτήσει από τους εκπαιδευτικούς σεβασµό των παιδιών µας που δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται ως µοχλός άσκησης συνδικαλιστικής πίεσης την ηµέρα της εθνικής γιορτής, τότε δεν ξέρω αν έχει σηµασία οποιαδήποτε µεταρρύθµιση του εκπαιδευτικού συστήµατος. Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να αντιληφθεί πως χωρίς την είσπραξη των δηµοσίων εσόδων δεν µπορούν να πληρωθούν µισθοί και συντάξεις, τότε δεν ξέρω αν µπορούµε να βγούµε κάποια στιγµή από την δηµοσιονοµική περιπέτεια. Μόνη ελπίδα είναι να επιχειρείται µία επικοινωνιακή αλλοίωση της πραγµατικής στάσης της κοινωνίας. Αν αυτό δεν ισχύει, τότε τίποτα από όσα συµβαίνουν ή µπορεί να συµβούν σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει σηµασία" λέει ο υπουργός.
 
Ο Aντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι: "Η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του μηδενός" και προσθέτει πως πρέπει να ξαναγραφεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Ο κ. Βενιζέλος υπερασπίζεται τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και λέει ότι "ο κόµπος έφθασε στο χτένι µε την υποδοχή από τα πολιτικά κόμματα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου ".

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...