Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Ρεπουμπλικάνοι: Πέρασαν νόμο που καταργεί,... το δικαίωμα έκτρωσης


Ρεπουμπλικάνοι: Πέρασαν νόμο που καταργεί το δικαίωμα έκτρωσης

Το νομοσχέδιο είναι μάλλον απίθανο να εγκριθεί από τη Γερουσία
Γυναίκες διαδηλώνουν ζητώντας να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα στην έκτρωση
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στα αμερικανικά νοσοκομεία να αφήνουν τις γυναίκες να πεθάνουν παρά να πραγματοποιήσουν μια σωτήρια για τη ζωή τους άμβλωση.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Το νομοσχέδιο «HR 358, Υπέρ της Προστασίας της Ζωής» όπως ονομάζεται, έχει προκαλέσει μύδρους αντιδράσεων, ενώ ψηφίστηκε από όλους τους Ρεπουμπλικάνους - οι οποίοι κατέχουν την πλειοψηφία στης Βουλής-, αλλά και από 11 Δημοκρατικούς.

Παρόλα αυτά το νομοσχέδιο είναι μάλλον απίθανο να εγκριθεί από τη Γερουσία, ενώ ακόμη και αυτό συμβεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ασκήσει βέτο στην εφαρμογή του.

Ο εισηγητής του επίμαχου νομοσχεδίου, ο ρεπουμπλικάνος Τζο Πιτς, ισχυρίζεται ότι στόχευε στο να καλύψει ένα νομικό κενό και ότι απλώς προεκτείνει υπάρχουσες ρυθμίσεις που ήδη απαγορεύουν την κάλυψη των εξόδων μίας έκτρωσης από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα Προσιτής Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.

Σε περίπτωση όμως που ισχύσει το νομοσχέδιό του, ουσιαστικά απαγορεύει σε κάθε ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα να καλύπτει τα έξοδα μιας έκτρωσης, ανεξαρτήτως του αν τα ασφάλιστρα καταβάλλονται εν μέρει από κράτος ή αποκλειστικά από τον ασφαλιζόμενο - πράγμα που σημαίνει ότι την ώρα που μία στις τρεις γυναίκες κάνει έκτρωση κάποια στιγμή στη ζωή της, πρόσβαση σε αυτή την «πολυτέλεια» θα έχουν μόνο οι ελάχιστες που θα έχουν τα χρήματα να το κάνουν.

Παράλληλα, τροπολογία του νομοσχεδίου επιτρέπει σε νοσοκομεία που χρηματοδοτούνται εν μέρει από το κράτος αν αρνούνται να πραγματοποιήσουν εκτρώσεις ανεξαρτήτως του αν συντρέχει λόγος υγείας ή όχι. Δηλαδή, εν ολίγοις, ο γιατρός θα παύει να βάζει τη ζωή της γυναίκας πάνω από εκείνη του εμβρύου και θα μπορεί να της αρνείται μία επέμβαση που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει αν θα ζήσει ή αν θα πεθάνει.

«Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο σήμερα, θα ψηφίζουν για να πουν ότι οι γυναίκες μπορούν να πεθαίνουν στο πάτωμα νοσοκομείων. Είναι απλώς αποκρουστικό. Δεν μπορώ καν να σας περιγράψω τη λογική αυτού που κάνουν σήμερα.», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...