Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Αντιπαράθεση,... Παπακωνσταντίνου - Τσίπρα στη Βουλή


Αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Αλέξη Τσίπρα ξέσπασε σήμερα στη Βουλή, όταν ο δεύτερος, απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε σε λεγόμενά του επί της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ και σημείωσε: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας».

«Επιμένατε ότι η χώρα το 2011 θα έχει ανάπτυξη και θα βγει στις
αγορές και δηλώνατε ότι αν χρειαστεί ποτέ να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εσείς προσωπικά έχετε αποτύχει», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας την ερώτησή του για τη συμφωνία εξόρυξης χρυστού στη Χαλκτιδική και συνέχισε σε σκληρό τόνο.

www.careerjet.grΑν ψάχνεις για δουλειά.

«Για αποτυχημένο, μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας, αλλάξατε βέβαια υπουργείο αλλά αυτή η αποτυχία των προγνώσεών σας και των επιλογών σας σε χιλιάδες συμπολίτες μας, σε εκατομμύρια συμπολίτες μας έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά», είπε χαρακτηριστικά.
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι η χθεσινή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή («τζάμπα μάγκας») ενόχλησε πολύ τον κ. Τσίπρα και έχει χάσει την ψυχραιμία του. Είπε ακόμη ότι ότι αρκείται σε «κενά συνθήματα», δεν τον νοιάζουν οι επενδύσεις και η σωτηρία της χώρας, και «ενδιαφέρεται μόνο για να παίξει ένα ευχάριστο πεντάλεπτο στα δελτία ειδήσεων».
«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργεί ένα επεισόδιο την ημέρα εντός και εκτός Βουλής. Αυτός είναι ο ρόλος του. Τα μέτρα για την ανάπτυξη είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Στη πράξη σας ενδιαφέρει η χώρα να πηγαίνει από μιζέρια σε μιζέρια. Τίποτε άλλο», υπογράμμισε.
«Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας όμως οι δικές σας οι μαγκιές δεν είναι τζάμπα, κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και κάθε φορά που κάνετε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή κοστίζουν δισεκατομμύρια οι μαγκιές σας στο ελληνικό δημόσιο», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να σας συγχωρέσει ότι υποχωρήσατε και κάνατε πίσω μπροστά σε ανυπόφορες πιέσεις δεν θα σας συγχωρέσει όμως που όχι μόνο αφήσατε την εγχώρια διαπλοκή να κάτσει στο σβέρκο αλλά τους αγορεύσατε και σε θεσμικούς συνομιλητές και προμοτάρετε τις ζημιογόνες για το ελληνικό δημόσιο ιδιωτικές συμφωνίες τους», συμπλήρωσε.
«Κανένας δεν σας έκανε τιμητή των πάντων. Η πολιτική κριτική πρέπει να γίνεται σε νηφάλιους τόνους. Όχι για να αποκτήσουμε πλάνο στα δελτία ειδήσεων. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τη δουλειά της, κρίνεται και αξίζει νηφάλια αντιπολίτευση που δεν εξαντλείται σε κενά συνθήματα», συνέχισε με οξύτητα ο υπουργός Περιβάλλοντος.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...