Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Στον πρωθυπουργό απαντούν,... οι δικαστές

Οι ενώσεις των δικαστούν απαντούν, με ανακοίνωσή τους στον Πρωθυπουργό σχετικά με το ρόλο τους
Απάντηση σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη θέση και τον ρόλο των δικαστών, έδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.


Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων κ.κ. Χ.Αθανασίου,Π. Μπρακουμάτσος και Γ.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
Φαλτσέτος αναφέρουν ότι “οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών  αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς, έχουν καταβάλει όσο ουδείς  τον οβολό τους και δεν αποτελούν κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του”.
Όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις , στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, οι Ενώσεις τονίζουν πως “οι δικαστικοί λειτουργοί εφαρμόζουν με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους και επομένως εκφράσεις όπως “αρνησιδικία με τερτίπια” αναμέναμε να μην ειπωθούν ,διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών , οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης”.
Τέλος, αναφέρουν πως “οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του κ. Πρωθυπουργού , αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης , για τα οποία δεν ευθύνονται οι Λειτουργοί της. Υπενθυμίζουμε ότι, διαχρονικά, ο πολιτικός κόσμος της Χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της”.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...