Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

Υπέρ της αναγκαστικής εξόδου,... από το ευρώ ο Ντελόρ


Ένας εκ των πρωτεργατών του σχεδίου της ευρωπαϊκής ένωσης, ο Ζακ Ντελόρ, προτείνει πια την τροποποίηση των συνθηκών ούτως ώστε να επιτρέπεται η εξαναγκαστική έξοδος μιας χώρας από το ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters o κ. Ντελόρ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για τροποποίηση των Ευρωπαϊκών συνθηκών, τονίζοντας ότι
πρέπει να τηρήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στις χώρες που δεν εναρμονίζονται με τις οικονομικές προϋποθέσεις της ευρωζώνης.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!
«H νέα συνθήκη πρέπει να προβλέπει τη δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, εάν συμφωνεί με αυτό το 75% των κρατών μελών» ανέφερε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο κ. Ντελόρ.
«To κοινό νόμισμα προϋποθέτει αυστηρότερου όρους», δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν η Ε.Ε είχε συγκροτήσει ένα εκτελεστικό όργανο με εποπτικό ρόλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχαν εμφανιστεί ποτέ.
«To ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα είχε κάνει ερωτήσεις για την κατάσταση της Ελλάδας όταν υπήρχε ακόμα χρόνος για δράση και για την ανησυχητική αύξηση του ιδιωτικού χρέους στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Θα μπορούσαν να αντιδράσουν» τόνισε ο κ. Ντελόρ.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...