Η ερευνήτρια Rianne Ruijschop εξήγησε πως ότι χρόνια αναζητούν την δημιουργία νόστιμων φαγητών τα οποία ενισχύουν ή προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού.
Μέχρι πρόσφατα που επικέντρωσαν τη έρευνά τους στο μηχανισμό επίδρασης της τροφής στο στομάχι, ακριβώς μετά τη διαδικασία κατάποσης.
«Είναι γνωστό πως αρώματα των τροφών αποτελούνται από μόρια που ενεργοποιούν περιοχές του εγκεφάλου που σηματοδοτούν τον κορεσμό. Σε αυτή την έρευνα ανακαλύψαμε πως η απελευθέρωση αρώματος κατά τη διάρκεια της μάσησης συμβάλλει στην αίσθηση κορεσμού και πιθανόν στην απόφαση ενός ανθρώπου να σταματήσει να τρώει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες εφαρμογές, όπως την ανάπτυξη τροφίμων που απελευθερώνουν περισσότερο άρωμα κατά τη διάρκεια της μάσησης, ή την ανάπτυξη περισσότερο ισχυρών αρωμάτων για την πρόκληση αισθήματος κορεσμού» εξηγεί η Ruijschop.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry.’
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου