Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η λύση,... θα συνοδεύεται από μέτρα για τα ταμεία»


Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η λύση θα συνοδεύεται από μέτρα για τα ταμεία» 

«Άλλο οι μέτοχοι τραπεζών, άλλο εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι»
«Οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής. Αρα, με τον τρόπο αυτό δίνεται πλήρης απάντηση στη γνήσια ανησυχία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».
www.careerjet.gr Αν ψάχνεις για δουλειά.
Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία διαθέτουν ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ και απειλούνται από το επερχόμενο κούρεμα. Η δήλωση του κ. Βενιζέλου προαναγγέλλει σαφώς νέα μέτρα από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό σύστημα.
Παραλλήλως ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την στάση των μετόχων ορισμένων τραπεζών με την παρακάτω φράση: «Οσοι, όμως, επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση και την πλήρη εξυγίανσή τους, ας μη συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν τους οδηγεί πουθενά. Είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι».
  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...