Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2011

Σηφουνάκης κατά ιερέων,... «δεν πληρώνω»


Σηφουνάκης κατά ιερέων «δεν πληρώνω» 

«Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο»
Δριμεία επίθεση κατά ιεραρχών και κληρικών που καλούν πολίτες να μην πληρώσουν, εξαιρώντας τον αρχιεπίσκοπο, τον οποίο χαρακτήρισε μετριοπαθή, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης κατηγόρησε τους ιερείς για «λαϊκισμό», που εκφράζεται μέσα από την επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας, σημειώνοντας πως «αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνομαι γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο αρχίζει να μιλά για κατοχική κυβέρνηση, ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ορίζει τη χώρα, στους Ευρωπαίους που θέλουν να μας πιούν το αίμα και θέλουν να μας παραδώσουν και αυτή τη φορά στους Οθωμανούς, όπως έκαναν το 1453 και τέτοια πράγματα».

«Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα, τα ακροδεξιά, που υπάρχουν στην ηγεσία της Εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται. Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο. Να κάνουν και κόμμα, να κάνουν ό,τι θέλουν» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ εκτίμησε πως θα επέλθει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, κάτι που -όπως ανέφερε- θέλει και η ηγεσία της Εκκλησίας.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...