Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Φτιάξτε μεξικάνικο γεύμα,... εύκολα και γρήγορα



Φέρτε το Μεξικό... σπίτι σας

Παραδοσιακή παέγια θαλασσινών, φαχίτα με κοτόπουλο και σπιτική σανγκρία συνθέτουν ένα γεύμα με άρωμα από το Μεξικό!


Για την παέγια:

2 φλ. τσαγιού ρύζι

5 κύπελλα από ζωμό ψαριού
ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 200 ΕΥΡΩ!!!

1 kl γαρίδες
2 μεσαίου μεγέθους καλαμάρια
½ kl μύδια ή κυδώνια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
μαϊντανός
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι και προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήστε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το αλάτι. Προσθέστε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τις γαρίδες και τα μύδια. Σε ένα γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο, το μαιντανό και το σαφράν με λίγο αλάτι και προσθέτετε το ζωμό από τα θαλασσινά. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι, μαζί με τα θαλλασινά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.

Για τη φαχίτα κοτόπουλο:

6 τορτίγιας

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

1 γιαούρτι πλήρες

300 γραμμάρια φέτα

4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

3 κόκκινες και τρεις πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1 με 2 καυτερές πιπεριές κομματάκια (ανάλογα με πόσο μας αρέσει να καίει)

500 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα πελτέ

3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

2 κρασοπότηρα κόκκινα ξηρό κρασί

200 γραμμάρια καλαμπόκι

1 κούπα λάδι

λίγο πάπρικα γλυκιά

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Σωτάρετε το κοτόπουλο κι όταν ροδίσει προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αφήνοντάς τα περίπου πέντε λεπτά. προσθέτετες τα ντοματάκια, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν για δέκα με δέκα πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα πιρέξ και το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε τις πίτες αφού τις ζεστάνετε λίγο και τις γεμίζετε με το κοτόπουλο και όποια άλλα υλικά θέλετε.

Για τη σανγκρία:


3 1 / 4 φλυτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 μεγάλο πορτοκάλι, τεμαχίζεται σε λεπτές φέτες σταυρωτά
1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες λεπτές σταυρωτά
2 μέτρια ροδάκινα, αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι σόδα

Εκτέλεση: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα με μια κουτάλα σε μια μεγάλη κανάτα. Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και πριν τη σερβίρετε, βάζετε τη σόδα.

Καλή όρεξη!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...